Regler for pallereoler

Pallereoler er en god måde at indrette et lager på, da de giver optimal opbevaring af mange varer på en overskuelig måde. Derfor har vi hos Reolhansen et stort udvalg af alle elementer til pallereoler, så vi kan tilpasse den perfekte pallereol til din virksomhed. Se udvalget af pallereoler her

Hvert år sker der desværre ulykker i områder omkring pallereoler, og for at undgå og forebygge ulykkerne er det derfor vigtigt at følge lovkrav for pallereoler. Læs med her og bliv klogere på regler for pallereoler. 

Lovkrav for pallereoler

Før du kan vælge elementerne til din pallereol, bør du sætte dig ind i reglerne på området. Her kan du danne dig et overblik over lovkrav for pallereoler, som står i mange bekendtgørelser om arbejdsmiljø.

Pallereoler må ikke være defekte

Pallereoler må ikke have mangler eller være defekte, så det er vigtigt, at du har helt styr på alle elementerne til din pallereol. Hos Reolhansen kan du finde alt, du skal bruge til at få styr på dit lager. Se vores udvalg af pallereoler her

Hvis et reolben, en plade, et vanger eller andre elementer af pallereolerne bliver beskadigede, er det vigtigt, at de repareres hurtigst muligt. Det er virksomhedens eget ansvar at få styr på dette.

Beskyt dine pallereoler mod påkørsler

På et stort lager er der ofte trafik fra palleløftere, trucks og andre køretøjer, og det ses derfor jævnligt, at der er påkørsler på pallereoler. For at undgå skader ved eventuelle påkørsler er det vigtigt, at pallereolerne lever op til følgende regler:

  • Der skal monteres et værn på enderne af reolerne ud mod kørevejen, så de ikke risikerer at brase sammen ved en eventuel påkørsel. Dette er dog ikke nødvendigt, hvis der udelukkende køres med pallestablere og mindre køretøjer på lageret. Hvis der er gaffeltrucks, er et gavlværn nødvendigt. Se vores udvalg af gavlværn og pullerter her.
  • Hvis der er færdsel bag en enkeltstående pallereol, der står midt i rummet, skal der opstilles en stoppemekanisme fra to meter og opefter, som kan stoppe varer i at falde ned. Det kan være et net, en bordplade eller andet, som sikrer, at medarbejdere ikke rammes af varer, der falder. Se vores udvalg af nedfaldsbeskyttelse her

Ligeledes skal der opstilles en stoppemekanisme mod nedfaldende varer, hvis der er en hyppigt brugt gang eller en fast arbejdsplads lige under en pallereol. Til dette kan for eksempel bruges vores nethylder.

Se hele vores udvalg af sikkerhedsudstyr her.

Få styr på tallene og skab nok plads omkring dine pallereoler

Det er vigtigt, at dine pallereoler er tydeligt mærket med den maksimale belastning. Når der er eftersyn med dine pallereoler, skal de tilladte vægte hurtigt kunne tjekkes.

Desuden skal frihøjden under en pallereol være mindst 2,1 meter, hvis det er meningen, at en medarbejder skal kunne gå ind under pallereolen.

Har du brug for, at der skal kunne stilles en palle ind i reolen? Så skal du beregne 2-2,5 meter i friareal ud for afsætningsstedet, så der er plads til en palleløfter. 

Pallereoler skal boltes fast på gulvet

Dine pallereoler må ikke stå frit i rummet. De skal altid være fastgjort i gulvet med ankerbolte. Du kan finde alle de dele, du behøver her

  • Enkeltstående pallereoler skal have alle ben boltet fast i gulvet. Det er vigtigt, at underlaget er stabilt, så reolen kan holdes fast optimalt og ikke rykker sig.
  • Hvis du har to pallereoler, der står ryg mod ryg, skal du sørge for, at de to bagerste reolben er boltet sammen, mens de to yderste reolben skal være boltet fast i gulvet.
  • Vanger skal være fastgjort, og de skal sikres med split.

Årligt eftersyn af pallereoler

Mindst en gang om året skal der foretages et eftersyn med lageret i henhold til den europæiske standard EN 15635:2008.

Vi udføre årligt eftersyn fra kun 995 kr. ekskl. moms og kørsel

Læs mere om det årlige eftersyn her

Mangler du information, eller er der noget, du ikke har fået svar på? Hvis du vil læse mere om regler og lovkrav for pallereoler, henviser vi til EN-standarder, Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljøloven